PerfectBook - Almanak
Kies een speciale veredeling om een bijzonder effect te bereiken.
Papier, karton, linnen of kunstleer. Bijna alles is mogelijk om je boek de juiste uitstraling te geven.
Genaaid, gelijmd, geniet of met een spiraalbinding? Je kunt je boek op verschillende manieren binden. Wij adviseren je graag.
Voor het binnenwerk van een boek zijn vele papiersoorten mogelijk. Van alle soorten hebben wij voorbeelden in huis en wij adviseren je graag in de toepassingsmogelijkheden.

Ongekende mogelijkheden bij het laten drukken van een almanak, annuarium of jaarboek

Naast het organiseren van het hele lay-out traject zal je ook nog moeten nadenken de uitstraling van je almanak. Omslagmaterialen, papiersoorten, veredelingen en specials zijn hierin zeer bepalend. Hieronder vind je een greep uit de talloze mogelijkheden. Natuurlijk ben je van harte welkom om in onze showroom alles te komen zien en voelen.

OMSLAG- EN BINDMOGELIJKHEDEN

In feite zijn er twee basismogelijkheden; een harde omslag (hardcover) of een meer buigzame omslag (softcover). Een hardcover is iets kostbaarder dan een softcover en wordt gebruikt voor meer luxe, duurzame toepassingen. Een softcover wordt meer toegepast voor een kortere levensduur of een zakelijke publicatie.

Hardcover

Bestaat uit 2 tot 2,5 mm dik bordkarton dat omplakt wordt met bedrukt papier. Dit bedrukt papier wordt voorzien van een beschermende laag (mat- of glanslaminaat). Voor een luxere uitstraling kun je het papier vervangen door kunstleer, linnen of allerlei andere materialen. Kijk eens bij inspiratie voor een kleine greep uit de mogelijkheden.

Softcover

De omslag wordt hier gemaakt uit een dunnere kartonsoort. Het bedrukte karton wordt ook hier voorzien van een beschermende laag (mat- of glanslaminaat). Door het toevoegen van flappen of een veredeling maak je de omslag van een softcover nog iets specialer. Denk hierbij aan bijvoorbeeld spot-uv lak, een preeg of een foliedruk.

Genaaid gebonden (bij hardcover) of genaaid gebrocheerd (bij softcover)

Dit is de sterkste bindmethode en daardoor perfect voor een almanak waaruit je nog jaren herinneringen wil ophalen.

Gelijmd gebrocheerd (alleen bij softcover)

Voor boeken met een beperkte levensduur is dit een prima optie. Door verharding van de lijm kunnen de pagina’s op termijn gaan losbreken in de rug. Om dit te voorkomen is een duurzamere PUR belijming mogelijk. De kosten hiervan zijn echter vaak gelijk aan de genaaide afwerking.

MOGELIJKHEDEN VOOR BINNENWERK

De papierkeuze voor je almanak bepaalt voor een groot deel de uitstraling. Er zijn veel verschillende papiersoorten waaruit je een keuze kunt maken. We hebben van veel papiersoorten samples in huis en we adviseren je graag in de mogelijkheden. Hieronder vind je meer informatie over de meest gebruikte papiersoorten.

Machine coated papier (MC)

Dit papier heeft een glad (gecoat) oppervlak. Hierdoor kunnen foto’s zeer scherp worden afgedrukt en zijn je foto’s gedetailleerd en contrastrijk. We kennen drie varianten, namelijk gesatineerd (glanzend), silk (halfmat) en mat.

Houtvrij offset (HVO)

Dit papier is voelbaar ruwer en is niet gecoat. Door het gebruik van een ander type vezel voelt het papier dikker en geef je je boek meer body. Door de open structuur van het papier zakt de inkt wat meer in het papier weg en ogen je foto’s wat fletser en minder scherp.

G-Print

Heeft het beste van 2 werelden; het is een gecoate papiersoort met een matte uitstraling wat de beeldweergave in kleur, contrast en fijne details te goede komt. Daarnaast voelt het papier wat dikker en luxer aan dan hetzelfde gramsgewicht bij een machine coated papier.

Houtvrij Roman

Is een lichtgetinte houtvrije papiersoort met een hoge opdikking. Dit houdt in dat het papier dikker is dan vergelijkbare papiersoorten met eenzelfde gramsgewicht. Dit papier wordt overwegend gebruikt voor echte leesboeken, waarbij illustraties niet van toepassing zijn.

Afwijkend papier

Ben je op zoek naar een bijzondere papiersoort die niemand eerder heeft gehad? Ook dat kan! We hebben volop samples in huis van allerlei afwijkende papiersoorten. We hebben altijd wel iets wat aansluit bij jouw wensen, wat je almanak of jaarboek écht uniek maakt!

Dikte

Machine coated papier is leverbaar in verschillende gramsgewichten, namelijk 80, 90, 100, 115, 135 en 150 grams. Voor Houtvrij Offset is dat 80, 90, 100, 120, en 140 grams. Hogere gramsgewichten zijn ook leverbaar, maar deze zijn niet meer geschikt voor het gebruik in een binnenwerk.

MOGELIJKHEDEN VOOR VEREDELING

Moet jouw almanak nog mooier worden dan die van vorig jaar? Met een leuke veredeling krijg je dat zeker voor elkaar! Je kunt gebruik maken van allerlei inkten, lakken en afwerkingstechnieken waardoor jouw almanak nog lang herinnerd zal worden. In onze showroom kunnen we je alle varianten laten zien (en voelen). Hieronder vind je alvast een paar voorbeelden.

Spot-UV lak

Wil je bepaalde elementen op je omslag eruit laten springen? Met mat laminaat en deze plaatselijk aan te brengen glanslak en geef je je omslag net iets meer.

Felle fluor kleuren

Deze zeer intense kleuren kun je gebruiken op de cover of in het binnenwerk. In combinatie met jouw creativiteit is dit zeker een fraaie toevoeging.

Wet&View inkt

Wanneer je deze witte inkt nat maakt wordt hij doorzichtig. Hij wordt ook weer wit wanneer hij opdroogt. Lekker interactief en ideaal om iets onder te verstoppen.

Thermo inkt

Deze interactieve, zwarte, inkt wordt transparant als je hem verwarmt. Met deze speciale inkt laat je iedereen op zoek gaan naar hetgeen onder deze inkt is verstopt.

Glitter inkt

Heb je een thema wat om bling bling vraagt? Dan zou je eens kunnen kijken naar de glitterinkten. Wil je goud, zilver of liever gemengde glitters? Alles is mogelijk.

Braille inkt

Deze opdikkende spot-UV lak kan plaatselijk worden aangebracht. Door de enorme laagdikte ligt het er nog meer op en krijgen de gelakte delen nog meer aandacht.

Geur inkt

Met deze inkt krijgt je almanak een luchtje. Wrijf over het gelakte deel en de geur komt direct vrij. Rozen, chocolade, verschraald bier en zweet? Vraag naar de mogelijkheden.

Metallic inkten

Wil je naast de full colour bedrukking ook wat goud, zilver of brons toevoegen? Dat kan met een extra metallic inkt. Hiermee geef je jouw almanak een chique uitstraling.

Schoolbord inkt

De naam zegt eigenlijk al genoeg. Wil je een almanak waar je op kunt krijten. Dan is deze inkt iets voor jou. Alleen mogelijk op een full colour omslag of een losse kaart.

Scratch-off inkt

Krassen, krassen, krassen! Zet alle leden aan het krassen en laat ze ontdekken wat onder deze krasinkt is verstopt. Vraag ook eens naar de bedrukbare krasinkt.

Glow in the dark inkt

Wil je jouw almanak laten shinen in de boekenkast? Voeg deze fraaie inkt toe aan je full-colour cover design en je almanak springt er zelfs ’s nachts nog uit. Hoe leuk is dat?

Textiel/flock inkt

Ben je voor je almanak op zoek naar iets aaibaars? Met deze plaatselijk aan te brengen inkt geef je elementen een heerlijk zacht laagje. Kom gerust eens voelen in onze showroom.

Blacklight inkt

Met deze inkt bereik je het echte CSI gevoel! Ga als een detective met je UV lampje op zoek naar de geheime elementen in de almanak en laat je verrassen.

Koelkast inkt

Altijd al willen weten wat er met je almanak gebeurt wanneer je hem in de koelkast legt? Gebruik deze inkt, leg je almanak naast het bier en je gaat het ontdekken.

Zand/cement inkt

Wanneer je niet zo voor glanzend bent kun je met deze inkt bepaalde elementen juist iets matter en stroever maken. Er zijn verschillende fijnheden te verkrijgen. Kom gerust eens voelen.

SPECIALS

Naast de genoemde veredelingen zijn er nog tal van mogelijkheden om je almanak of jaarboek te verfraaien. Met de specials maak je je almanak pas echt uniek! Ben je op hol geslagen en heb je een briljant idee wat nog niet eerder is toegepast? Wij denken graag met je mee om het mogelijk te maken. Hieronder vind je een greep uit de mogelijkheden:

(Thermo)preeg

Een stempeltechniek waarmee je een reliëf aanbrengt in de cover. Met een thermopreeg verkleurt het materiaal ook nog waardoor de preeg meer aandacht krijgt.

Stansgat in cover

Hiermee kun je een vorm uit de cover stansen waardoor de bedrukking van het schutblad zichtbaar wordt. De vorm kan hier niet zo heel ingewikkeld zijn.

Foliedruk op cover

Wil je op je omslag een bedrukking in goud, zilver, brons of liever toch een andere kleur? Kom dan gerust eens naar de stalen kijken om te zien wat het beste matcht.

Laminaat

Laminaat is een noodzakelijke beschermfolie voor gedrukte boekomslagen en is standaard mat of glanzend. Wil je iets met structuur? Dat kan zeker!

Stofomslag

Een extra papieren omslag die vaak in combinatie met linnen of kunstleer wordt gebruikt. Vaak niet zozeer ter bescherming, maar meer als een echte eyecatcher.

Kapitaalbandjes

Dit is een standaard onderdeel van de hardcover, maar voegt met de juiste kleurkeuze echt iets toe aan je almanak. Ze zijn verkrijgbaar in vele kleuren.

Gekleurd leeslint

Ook de leeslinten zijn verkrijgbaar in vele kleuren en kunnen zelfs ook bedrukt worden. Knoop ook eens een leuke gadget aan het leeslint. Superleuk!

Uitslaanders

Wil je een onderwerp in je almanak heel veel aandacht geven? Dat kan met uitslaanders. Hiermee zie je ineens vier pagina’s naast elkaar. Vraag naar de mogelijkheden.

Foamcover

Met dit ‘kussentje’ in de cover krijgt je almanak een vriendelijke en persoonlijke uitstraling. Vraag er eens naar wanneer je in onze showroom bent.

Slipcase

Een mooie boekhuls of slipcase waarin je je almanak presenteert. Dat is pas echt chique! Wij maken ze in allerlei vormen en maten. Er is dus altijd wel iets wat bij jullie past.

Boekenlegger

Heb je een sponsor of adverteerder die extra aandacht wil? Zet hem op een boekenlegger en knoop deze aan het leeslint. Standaard rechthoekig, maar kan iedere gewenste vorm hebben.

Geschenkdoos

Presenteer je almanak in een luxe cadeaudoos en maak gegarandeerd indruk. Onze dozen zijn in verschillende kwaliteiten verkrijgbaar. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Kleur op snede

Door het aanbrengen van een folie op het boekblok krijgt je almanak een nog exclusievere uitstraling. Wordt vaak gedaan in zilver of goud, maar een kleur is ook mogelijk.

Laserstansing cover

Hiermee bereik je hetzelfde effect als bij het stansgat. Hier kan de vorm echter wel heel gedetailleerd zijn. Dit is wel alleen toe te passen bij een full colour omslag.

Scheurpagina’s

Coupons, ansichtkaarten of een ander idee? Deze pagina’s worden op een zwaarder papier gedrukt en voorzien van scheurlijnen. Een leuke interactieve toevoeging!

Opener

Heb je een idee voor een leuke gadget, zoals een opener? Wij denken graag met jullie mee met betrekking tot de technische haalbaarheid. Niets is ons te gek!

Calcopagina’s

Met deze semi-transparante overlay kun je hele leuke dingen doen. Denk bijvoorbeeld aan een plattegrond van de stad waarbij je op de calco pagina’s alle huizen aangeeft.

Stickerpagina’s

Voeg stickervellen toe aan je almanak en laat de leden op geheel eigen wijze de almanak verfraaien. De vorm van de stickers kun je zelf designen, dus alles is mogelijk.

Sierhoekjes

Met deze hoeken krijgt je almanak direct een stoer uiterlijk en worden de hoeken beter beschermt. Goud, zilver, strak of klassiek? Op 1 hoek of juist alle vier? Alles kan!